ARKITEKTONISK TILPASNING TIL STEDET

Opgaven om den ny boligbebyggelse var bunden. Inspirationen skulle hentes i Jørn Utzons Kingohuse fra 1956, hvor gårdhavehusene dengang var en nyskabelse. De var lukkede mod gaden og var private mod udsigten over landskabet. Bebyggelsen Tommelise fastholder de charmerende træk fra Utzons huse – variationerne og indpasningen i forhold til landskabet – og tilføjer enkelte nye elementer, der skaber kontakt mellem boligen og fællesskabet, mellem boligen og de børn, der leger i fællesrummene.

Et nyt element

Med en ny helhedsplan vil husene blive placeret i landskabet, så flest muligt får glæde af udsigten, og fra nye verandaer foran hvert hus, kan beboerne indrette sig som de vil og følge med i livet uden for matriklen. Verandaen er ikke kun et praktisk rum, men et rum, der skal byde både beboerne og gæster velkommen. Her kan man mødes og iagttage børnenes leg på fællesarealerne eller nyde et afslappende øjeblik.

Husene er regulære og enkle og opføres i en retvinklet form med en gårdhave. Indenfor vil der udover almindelig døre være skydedøre, så husets fællesrum kan være helt åbent. Udenfor vil fællesarealet blive udvidet, så det ikke kun er et praktisk areal til biler, men også et ankomst- og legeareal.

Projektstade: konkurrenceforslag 2007

Boligbebyggelse Boligbebyggelse Boligbebyggelse Boligbebyggelse Boligbebyggelse Boligbebyggelse Boligbebyggelse Boligbebyggelse