Fotografisk Center i ‘Vores By’

Fotografisk Center flyttede i 2011 til det fredede Tap E på Carlsberg-området. Tap E var oprindelig del af en større kompleks bygning, der er tegnet af Carl Harild. Huset blev opført som mineralvandsfabrik i 1927 i tidens nyklassicistiske stil med bærende betonstøbte doriske søjler med pudekapitæler. Vinduesbåndene gennemskærer alle etager og da etagerne er dybe giver det et meget behersket dagslysindfald. Perfekt til fotografi.

Hård brug kræver nænsomt indretningsforslag

Huset er gennem tiden blevet udsat for hård, usentimental brug med rørføringer, hvor der var brug for det. En del af disse installationer er blevet hængende i lokalet og den usentimentale stemning bliver derfor også en del af indretningen for Fotografisk Center.

Indretningsforslaget fokuserer på at skabe mindre fleksible rum i det ellers 1.200 kvm. store, rå lokale for at imødekomme fotografiets udtryk bedst muligt. Udstillingslyset skal kunne vandre med væggene og består derfor af de såkaldte T5-rør – lysstofrør uden en glimtænder, så lyset er konstant og roligt. Lyset er fleksibelt og kan justeres efter skiftende udstillinger. Princippet er udviklet af billedkunstner Hans E. Madsen.
fotografisk center

fotografisk center

fotografisk center

fotografisk center

fotografisk center

fotografisk center

fotografisk center

fotografisk center