STOR OG ÅBEN SOM EN HANGAR

Konkurrence: Imødekommende arkitektur

Bygningen er formet som en stor, overdækket landsby med prismeloft. Der er ingen forside eller bagside på bygningen, der åbner sig imødekommende til alle sider. Indvendig er museet delt op i to hovedområder: Et til besøgende og et til den faste stab af medarbejdere. Begge dele er dækket af det store tag, og overalt i bygningen finder man små gårdhaver, hvor medarbejderne kan nyde deres frokost og suge lidt sollys til sig i pauserne. Tagets prismekonstruktion med brudte flader i skiftevis transparent-, mat glas og spejl bryder lyset og giver indirekte og overraskende lysindfald overalt i museet, mens konstruktionen om aftenen lyser bygningen op indefra, som en enorm, funklende diamant.

Nationalmuseum, Tartu, Estland
Konkurrenceprojekt 2006
Bygherre: www.erm.ee
Konkurrence Konkurrence Konkurrence Konkurrence Konkurrence