Lys gennem løvfang danner inspiration for ny tennishal

Konkurrence. Under vores nordlige himmelstrøg er det desværre ikke altid en mulighed. Med dette konkurrenceforlag har Bertelsen & Scheving tegnet en tennishal, hvor lys og skygge fordeler sig på tennisbanerne, som om man spillede udendørs året rundt. En helt ny konstruktionsmodel blev udviklet, og giver hallen et unikt, levende og inspirerende udtryk, hvor lyset brydes og fordeles blødt og naturligt i hallen.

Genbrugstræ og løvtag

Lige så skønt det er at spille tennis på rødt grus i skyggen af høje træer, lige så trist er det at spille på kunstige anlæg eller i en bygning blottet for en naturlig oplevelse.

Vi har derfor udviklet en trækonstruktion, der imiterer et tag af løv i skygge af høje træer. Oplevelsen er universal, hallen vil ikke kun kunne fungere som sportshal, men vil have et hav af funktioner.

Solen, der skinner gennem løv-taget vil give en dekorativ effekt i form af lys i mange farver. Et spil af direkte og indirekte lys, som giver en særlig varm tone og stemning. Effekten vil skabes af både vægge og loft i form af dobbeltkonstruktioner, som bokse. Udvalgte plader af dobbeltkonstruktionerne vil fungere som vinduer.
Da husets hovedfunktioner tennis er det yderst vigtigt, at lyset på gulvet ikke giver kraftigt genskin, så det kan blænde spillerne. Derfor udarbejdes vinduerne i mat, uigennemsigtig plade. Kunstigt lys vil også blive monteret i boksene på væggen, så lyset ikke vil ændre sig om aftenen. En indirekte belysning, ligesom lys gennem løv.

Gavlene konstrueres som en selvbærende glasvæg med uigennemsigtige eller emaljerede vinduer, så lyset nedtones for spillernes og kontorarbejdernes skyld.
Siderne i dobbeltkonstruktionen laves af limtræ. Limtræ grupperes i små klynger, hvor de alle har forskellig længde. Limtræet skal være overskydende træ fra kvalitetstømmerhandler.

Bidrag til konkurrence om Södre Tennishal
Et bygningskoncept og byggesystem af træ
Bygherre: CBBT, Sveriges Arkitekter og Martinsons
Arkitekter: Bertelsen & Scheving
Ingeniører:  Buro Happold

 
KonkurrenceKonkurrenceKonkurrenceKonkurrenceKonkurrenceKonkurrenceKonkurrenceKonkurrenceKonkurrenceKonkurrenceKonkurrenceKonkurrence