DEN INDRE LOGIK

Konkurrenceforslag til nybyggeri. Bygningen består af enkle konstruktioner af bærende murværk og etagedæk i beton. Materialevalget og holdningen til standardprodukter udspringer af, at husets logik og styrke ikke skal findes i specialdesignede profiler eller overflader, men skal findes i sammensmeltningen af husets billedkunstneriske logik og traditionelt, gedigent håndværk. Derfor er der anvendt tidløse og robuste materialer.

Nybyggeri skal skabe forventningens glæde

De fleste besøgende vil naturligt komme oppe fra pladsen foran Musikhuset. Det betyder, at de vil se museet ligge for enden af den lange flotte plads foran Officershuset. Her vil den ene endefløj rejse sig med sin profilerede murvæg, sine kiletårn og kolonnadens begyndelse som en asymmetrisk placeret port. På længere afstand vil bygningens bagvedliggende former antyde, hvor meget der ligger og venter på den besøgende. Et nyt Aarhus Kunstmuseum.

ARoS Museum, Aarhus
Bygherre: Aarhus Kommune
Rådgivere: Jens Bertelsen i samarbejde med billedkunstner Per Kirkeby, Søren og Keld Abrahamsen rådgivende ingeniør
Akustiker Anders C. Gade
Anlægssum: ikke anslået.
Projektstade: 2. præmie i konkurrence 1996

Nybyggeri Nybyggeri Nybyggeri Nybyggeri Nybyggeri Nybyggeri Nybyggeri