Blot til lyst

Nybyggeri: Det klassicistiske landsted Øregaard blev anlagt i starten af 1800-tallet af den danske handelsmand Johannes Søbøttker og tegnet af den franske arkitekt Joseph Ramée. Parken omkring landstedet er anlagt på samme tid og er en romantisk have helt efter tidens forskrifter. Slyngede stier bevæger sig gennem varieret beplantning, en kunstigt anlagt sø snor sig igennem parken. Særligt romantiske sigtelinjer har fået en udsigtspost eller en lille pavillon og et sted kunne man oprindeligt finde en grotte og en ruin på en øde ø.

Pavillonen

Med en multieventpavillon for marionet- og dukketeater i parken, ville man følge parkens oprindelige idé og give anledning til endnu en fornøjelig og afslappet beskæftigelse i det grønne. Pavillonens konstruktion er i stål, den er malet lys grøn. Den har søjlebårne vægge med et væld af luger, der kan åbnes individuelt. Det betyder, at enhver funktion – eller enhver opfindsom variation af en forestilling – kan finde på særlige effekter inspireret af pavillonens muligheder.

Under halvtaget løber en træbænk rundt om hele pavillonen. Her kan parkens brugere finde et solvarmt eller skyggefuldt og køligt sted at sidde. Ude på græsplanen anbringes i sommerhalvåret bænkerækker til tilskuerne i en særlig konstruktion, så der kan monteres små højtalere nede mellem publikum.

Projektstade: skitse 2004

Spejlende dukketeater

Dukketeatret bygget som en lille kubisk pavillon med spejlende plader på alle fire sider.

Når der spilles, lukker kuben sig op, danner tag og proscenium og scene. Når forestillingen er slut, lukker de spejlende flader sig igen og lader parken omkring spejle sig.

Projektstade: skitse 2011

Nybyggeri Nybyggeri Nybyggeri Nybyggeri Nybyggeri Nybyggeri Nybyggeri Nybyggeri Nybyggeri Nybyggeri