Ovenlys trækkes ned til ruinerne

Ruinernes ovenlys er fordelt i den indre slotsplads i smuk overensstemmelse med Christiansborg Slots arkitektur. Dog har de gennem årene været udsat for megen slid, hvorfor de ikke længere trak samme mængde lys ned til museet.

Ovenlysene er støbt ned i pulte og boltret ind i betonen. For at udskifte alle glasstenene, skal de hugges fri af betonen. Desuden er der enkelte steder alvorlige revner i støbejernet, hvorfor det også inkluderes i restaureringen.

Formen er med til at trække lyset ned

Prøver viser, at de originale glassten er klare med et gulligt skær. Til restaureringen valgte vi derfor klart ufarvet glas for at sikre, at mest muligt lys trænger ned i museet.

Glasstenenes originale form hjælper med at trække lyset ind, hvorfor der bliver udarbejdet prøver for at genskabe præcis samme form til de nye glassten.

Læs mere om det fulde projekt her

Læs mere om Christiansborg Slot her

Se alle vores projekter på Christiansborg her

ovenlys-ruinerne-museum-stenproever-03 ovenlys-ruinerne-museum-stenproever-02 ovenlys-ruinerne-museum-stenproever-06 ovenlys-ruinerne-museum-stenproever-08