Et nyt blik på Gl. Holtegaard

DET HÆVEDE ORANGERI

For den der går rundt til fods, skjuler hække, espaliergange og skrånende terræn den overordnede orden i Gl. Holtegaards have. Haven åbner sig kun i diagonalgangene og i hovedaksen. Derfor er pavillonen hævet knap en etage i forhold til terrænet.
Det giver et nyt blik på haven den besøgende har vandret igennem, som tydeliggør anlæggets ro og orden, og nu synes både hovedbygningen og lindetræernes klare afgrænsning af haven.

DET UENDELIGE RUM

Traditionelt var orangerier lange bygninger med kort rumdybde og stor rumhøjde for at sikre, at planterne fik lys og varme. Vores orangeri er baseret på denne arketype; det høje smalle rum med stort lysindfald fra syd og lukket bagside mod nord.
Men orangeriet har også sin egen fortælling. Inspireret af barokkens lyst til drama bliver orangeriet iscenesat i et forceret højt rum. Et spejl fra gulv til loft i den ene ende af pavillonen forstærker oplevelsen af det smalle rum og de udstillede planter. Kunstinstallationer, med barokken som motiv, spiller sammen med planterne, rummet og haven.

Om sommeren åbner orangeriet op og bliver en siddebalkon, hvor man kan falde i staver over udsigten og nyde solens varme.
Med dette orangeri mener vi, det vil blive muligt i fremtiden at formidle barokkens verdensbillede på mere end én måde – dramatisk, foranderligt, forunderligt!

Læs mere om tankerne bag orangeriet her

 

Gl-Holtegaard-Pavillion-Barok-Have-konkurrence-BS-Arkitekter-View-4 Gl-Holtegaard-Pavillion-Barok-Have-konkurrence-BS-Arkitekter-View-2