PRIVATE DINING I DET TIDLIGERE VÆRKSTED

Baghuset er opført i 1850 af kunstdrejer I.G. Schwartz, der havde butik i Sværtegade. Baghuset skulle huse værksted, lager og bolig for lærlinge. I dag er huset præget af at have været anvendt til forskellige formål og i 1980’erne blev det ombygget til kontorer. Husets skiftende funktioner har gennem tiden udvisket ethvert spor af den djærvhed, der ellers ofte præger de gamle værkstedbaghuse.

Huset skal nu renoveres og omdannes til lejemål for restaurant, kontor, hotel og private dining. Det skal fremstå indbydende, klassisk og elegant, men samtidig have et præg af hjemlighed over sig. Inspirationen er klassiske London town houses.

Funktionerne i huset vil overlappe hinanden i forskellige kombinationer, og alle primære rum har en stor kontaktflade til gårdrummet. En stor del af året kan der være udeservering i direkte forbindelse med restauranten. Et nyt vindfang skaber forbindelse mellem ude og inde og skærmer gæsterne inden de træder ind i husets opgangsrum, som leder videre til restaurant og hotel.

 

Læs mere om renoveringen af hovedhuset i Sværtegade 3
Læs om renoveringen af Pilestræde 40 A-B
P40-gaarden-historisk-foto-01P40-gaarden-kort-01 (100712 G345rdprojekt Gr366ning.pdf) 100713_gårdrum P40-gaarden-eksisterende-foto-01 P40-gaarden-rendering-02 P40-gaarden-stueplan-fremtidig-01