I ØJENHØJDE MED GIRAFFERNE I KNUTHENBORG

Med en intention om at skabe et professionelt staldanlæg og samtidig komme helt tæt på dyrene viser skitsen en bygning, der er lys og nærmest poetisk i sin fremtræden med træfacader, glastage og højhus-espalierer. Inde i stalden er der balkoner med udsigt over foldene. Samtidig er der kig ned gennem glastage til de dyr, der ikke bryder sig om mennesker.

Her på første sal vil de besøgende kunne komme i øjenhøjde med girafferne og følge med i fodringen i de højtsiddende kurve. Stalden er åben, så man kan se på tværs af hele huset. Dette uden at dyrene er generet af, at der er mennesker i nærheden. Stalden placeres tæt på savannen, så der er kort fra folden til den åbne savanne.

Formidling som en del af arkitekturen

Besøgsstalden skal desuden spille en aktiv rolle i formidlingen af dyrene. Dette muliggøres ved at integrere undervisningslokale og formidlingsfaciliteter. Stalden indrettes derfor grundlæggende til formidling på to niveauer. Det første niveau er en illusion om en rejse igennem den afrikanske savanne. Det andet niveau består af specifik formidling om hver enkelt dyreart, fx hvordan giraffen er kommet til at se ud, som den gør i dag.

Staldanlæg Staldanlæg Staldanlæg Staldanlæg Staldanlæg Staldanlæg Staldanlæg Staldanlæg Staldanlæg Staldanlæg