Til vejrs med en orangutang

Stalde. Orangutanganlægget er tænkt som et åbent besøgsanlæg. Men dyrene skal også kunne opleves højt over jorden i såkaldte canopy walks i seks-otte meters højde. De besøgende vil derfor både kunne se orangutangerne svinge sig i trætoppene og iagttage den måde, de lever på i naturen. Dyrene adskilles nede på jorden fra de besøgende af en dyb voldgrav, da orangutanger ikke kan svømme. Ja, og i det hele taget ikke kan lide vand. Tanken bag besøgsanlægget er, at de besøgende skal kunne opleve dyrene uden at skulle se gennem et hegn.

I dyrenes tempo

Vinterhalvåret er den svære tid for Knuthenborgs dyr. Orangutangstalden indrettes derfor med højloftede fællesrum oplyst med ovenlys. Så kan dyrene selv skifte mellem sovebokse og fællesrummene med foderplatforme i det tempo, der passer dem. Skitsen til stalden viser derfor en bygning, der er lys og nærmest poetisk i sin fremtræden med træfacader i spån og bræddebeklædning og tagflade i gennemsigtige plader, der tillader maksimalt lysindfald.

Hovedkonstruktionen er tænkt som en trækonstruktion, fordi dyrene er tæt på alle indvendige og udvendige bygningsdele. Som konstruktion og som arbejdsmiljø – og i forhold til dyrevelfærd – er der tale om en rationel konstruktion med en rumlighed med maksimal fleksibilitet.

Se vores andre projekter for Knuthenborg her

 

Stalde Stalde Stalde Stalde Stalde Stalde Stalde Stalde