”Der er bebyggelser, der aldrig forlader kroppen …

… Sådan har jeg det også med Atelierhusene i Utterslev. Enklaven af kun­stnerboliger på Grønnemose Allé er en perle, og bebyggelsen omkring det lille vandhul fik enorm betydning for det, der kom efter,” skriver arkitekten Jens Thomas Arnfred om den helt særlige bebyggelse, der både er almene boliger ejet af bogligforeningen FSB og kunstnerboliger med et stort atelier i hvert hus.

Atelierhusene er udgivet i anledningen af kunstnerboligernes 75 års ju­bilæum i år. Husene blev tegnet af arkitekten Viggo Møller-Jensen, og de blev opført 1942-43.

Forfatter, kunst- og arkitekturanmelder Torben Weirup har skrevet husenes historie. Arkitekt og partner i tegnestuen Vandkunsten Jens Thomas Arn­fred har skrevet et essay om sin oplevelse af husenes arkitektur. Arkitek­turfotografen Jens Markus Lindhe har gået på opdagelse med sit kamera og arkitekturformidler Birgitte Kleis har været i arkiverne og fundet de oprin­delige tegninger frem og historiske fotos fra opførelsen og de første år.

Bogens produktion er støttet af Realdania, Landsbyggefonden, Dan­marks Nationalbanks Jubilæumsfond, Dreyers Fond, Beckett-Fonden, FSB og Bergiafonden.

Titel: Atelierhusene
Af: Torben Weirup & Jens Thomas Arnfred
Foto: Jens Markus Lindhe
Pris: kr. 120,- inkl. moms
Mål: 216 x 260 mm (BxH)112 siderrigt illustreret, hardcover
Forlagsredaktion: Jens Bertelsen
Tilrettelæggelse: Michael Jensen
Tryk: Narayana Press, Gylling
ISBN: 978-87-91984-35-8