Ballonhangar Ridehal

Rideskolen Ridevenner på Amagerfælled skal have nye ridefaciliteter.

Baggrund

Rideskolen har holdt til i og omkring den tidligere Ballonhangar, en imponerende, 10 meter høj træbygning fra første verdenskrig, bygget i 1917 med det formål at opbevare artilleriets observationsballonger. Der findes kun få bygninger af slagsen tilbage af i Europa og efter Realdanias køb af bygningen tilbage i 2017 har Ballonhangaren undergået en omfattende restaurering, hvis funktion fortsat skal være ridehal for rideskolen.

De omkringliggende bygninger er slidte og for at give hele området omkring hangaren et løft skal de omkringliggende bygninger rives ned og nye faciliteter til rideskolen samles i en ny ridehal med tilhørende stalde.

Ballonhangar Ridehal

Projektet

Vi har tegnet en ny hal, hvis udtryk og konstruktioner tager afsæt i den historiske hangar. Der er tale om en stålkonstruktion beklædt med træ, sortmalet udvendigt for at indskrive sig i kontekst med Ballonhangaren med ubehandlet træ indvendigt, for lyst og venligt udtryk.

I bygningens centrum er der en ridebane på 20×40 meter, med 30 bokse organiseret på hver side, samt praktiske faciliteter s.s. saddelrum, vandspildtov og foderrum. På området mellem Ballonhangaren og den nye Ridehal etableres ligeledes en udendørs ridebane.

De nye faciliteter sikrer at rideskolen kan fortsætte mange år endnu. Hallen forventes at stå færdig i 2021.

Ballonhangar Ridehal

 

Situationsplanerne viser den udvikling projektet har været igennem. Det startede med flere små stalde som så udviklede sig til en større stald, indtil ideen opstod om én samlet ridehal i centrum, med bokse organiseret på hver side af ridebanen. Den sidste situationsplan viser placering af hallen på grundens vestlige side, med to ridebaner langs stien og en åben plads mellem den nye hal og den historiske Ballonhangar.

Ridehal, Amagerfælled
Art: Nybyggeri
Bygherre: Realdania
Projektstade: Under opførelse

Ballonhangar Ridehal