BOLIGBYGGERI MED INSPIRATION FRA KOLONIHAVEN

Projektforslaget vandt konkurrencen om et nyt boligbyggeri ved vandtårnet i Flensborg. Varierende boligtyper i forskellige størrelser blandes med mindre indfaldsstier og masser af grønne områder, der minder om de danske kolonihaver.

Dommerkomiteen skrev:

Bybygningskoncept
Projektet optager kolonihavens grundkarakter som motiv. Dette af omgivelserne afledte udgangspunkt fører til en rumlig, mangfoldig, tæppeagtig komposition, som i bebyggelsesformens karakter er ny for Flensborg.

Adgangsveje
Som socialt leverum suppleres den differentierede, ringformede adgangsvej af mangfoldige stiforbindelser.

Friarealer
De private friarealer er differentierede og udformet i overskuelige størrelser.

Boligtyper og arkitektur
Den foreslåede hustype tillader mellem to og syv boliger per hus. Ved bygningstypens forskydninger opstår en for bebyggelsen interessant rumligt fremtræden.”

 

Konkurrenceprojekt; Boligbebyggelse i Flensburg i samarbejde med Hasløv & Kjærsgaard og Breimann & Bruun Landschaftarchitekten;

Vinder i konkurrence 2011

Se konkurrenceforslag (auf Deutch) her

 

flensborg-landskabsplan-boligbyggeri flensborg-landskabsplan-boligbyggeri flensborg-landskabsplan-boligbyggeri flensborg-landskabsplan-boligbyggeri flensborg-landskabsplan-boligbyggeri 1155flensborgplaner 1155flensborglandskabssnit 1155-flensburg-wasserturm-render-view-01 1155-flensburg-wasserturm-render-view-02 1155-flensburg-wasserturm-render-view-03 Bericht Bericht-Flensborg-Avis