Nicaraguas hovedstad, Managua, var præget af flere års borgerkrig og centrum lå nærmest øde efter et altødelæggende jordskælv i 1972, der lagde en stor del af byen i ruiner. Byens centrum blev ikke genopbygget i årene efter, indtil Managuas kommune iværksatte en langsigtet byudvikling, der prioriterede kulturelle tiltag. Er helt centralt led i den kulturelle byfornyelsespolitik var etableringen af et kulturcenter i det tidligere Grand Hotel.

Et åbent hus

Fra Managuas bystyres side var der ønske om et åbent hus, hvor byens kunstnere kunne mødes i arbejdende værksteder og atelier, øvesale for musikere og dansere og en åben scene til forestillinger. Desuden erhvervslejemål til caféer og restauranter, der yderlige ville kunne hjælpe bylivet i hovedstaden på vej. På baggrund af grundige forundersøgelser er hotellet blevet totalrenoveret i 1988 og huser i dag en stor del af Managuas kulturliv. Foreningen til støtte for kulturen i Nicaragua og Danida stod for opførelsen af kulturhuset Centro Cultural i det gamle Gran Hotel. 25 år efter opførelsen af kulturhuset leves livet stadig i de nu farvestrålende rammer. 

Læs mere her.

Protektor for projekter: tidl. statsminister Anker Jørgensen

Centro Cultural Managua, Nicaragua

Ombygning af Gran Hotel til kulturhus

Bygherre: Foreningen til støtte for kulturen i Nicaragua

Projektstade: Færdigt 1988-1993

Arkitekt: Jens Bertelsen,

Ingeniør: Carl Bro, www.carlbro.dk

Læs mere om Danida her

Læs mere om Norad her

 

arkitektB/01-breve/tegnestuenNicaragua-0247-offentligt-1993-kulturhusnica02arkitektB/01-breve/tegnestuenkulturhus-nicaragua-fotot-01

 

47-offentligt-1993-kulturhusnica03 47-offentligt-1993-kulturhusnica01 47-offentligt-1993-kulturhusnica04