Tegnestuen har restaureret Flintehuset og annekset i Knuthenborg Safaripark. De to små huse blev bygget i 1872 af den meget anglofile greve Eggert Christopher von Knuth (1838-74) som en (ret kostbar) tjenestebolig til parkens skytte. Det blev tegnet af den britiske arkitekt J. Austin Hayes fra firmaet Whelan and Hayes i London og udført af arkitekt F. Vilhelm Tvede. Huset er inspireret af den britiske tradition for “follies”, der er palæer, slotte, villaer eller romerske templer i miniformat til dekoration i de store landsteders enorme parker.

Bertelsen & Scheving - Flintehuset, Knuthenborg - restaurering
Bertelsen & Scheving - Flintehuset, Knuthenborg - restaurering
Bertelsen & Scheving - Flintehuset, Knuthenborg - restaurering

Herunder ses billeder fra restaureringen.  Alle flintestenene blev pillet ud, én ad gangen, og nummereret. De er lagt tilbage i blødt mørtel, så en ensartet overflade kan opnås.

Nederst ses før- og efterbillede af de karakteristiske bossemønstrede skorstene. Nedefra ser det ud, som om de er af sandsten. Men de viste sig at være støbt i beton – silkeglatte som fiberbeton, men fra 1874 og derfor før fiberbeton blev opfundet. De er støbt i en form, hvor der på indersiden er udkastet en tynd, vandig beton. Når den egentlige beton hældes ned i formen, presser den det vandige beton helt glat ind mod formen.