Arkitekt maa Jens Bertelsen (55) er netop blevet udnævnt til kongelig bygningsinspektør og er i den forbindelse blevet tildelt to ud af de seks inspektorater, der dækker Danmark. Han er medindehaver af Bertelsen & Scheving Arkitekter A/S, og er desuden anerkendt både som grafiker, forfatter og forlægger.

 

Solid baggrund i varetagelse af den danske kulturarv

Det var henover sidste sommer, at Jens Bertelsen og hans partner Hans Scheving, arkitekter maa, reformulerede virksomhedens identitet. Efter en gennemgribende gennemgang af virksomheden tegnede der sig hurtigt et billede af en tegnestue, der kombinerer nybyggeri med historisk indsigt og en dybdegående kulturarvsforståelse. Kombinationen af at have arbejdet med kulturarv på flere fronter samt den stærke historiske viden og forståelse gjorde, at en ansøgning om at blive kongelig bygningsinspektør føltes som det næste naturlige skridt i videreudviklingen for dem og deres virksomhed. Jens Bertelsen har en lang liste over arbejder, der omhandler kulturarv, på sit cv f.eks. restaureringen fra 2010 af Tuborgs gamle hovedsæde Rosenhuset, tegnet af Anton Rosen i 1914, renoveringen 2006-2009 af en del af Knuthenborgs romantiske park, Kunstakademiets jubilæumsudstilling ”Tid & Rum. Inspiration og læring gennem 250 år”, udgivelser fra forlaget Aristo, blandt andet ”Eigtved” 2005 og  ”Frederik VIIIs Palæ” 2010.

 

Kombinerer det moderne med det historiske

Jens Bertelsen er stolt over, at Bertelsen & Scheving Arkitekter er blevet tildelt to inspektorater, og anser selv rollen som kongelig bygningsinstruktør bedst udført som ledende figur for et stærkt team af erfarne fagfolk inden for bygge- og restaureringsbranchen. Jens Bertelsen vil således få opbakning fra et kompetenceråd, der skal sørge for at orkestrere den brede og kompetente erfaring af deltagerne i teamet. Denne moderne tilgang til restaureringsprojekter ledsages af en naturlig forståelse for den arkitektoniske historie, som Jens Bertelsen har opbygget gennem sin karriere. På denne baggrund søger han altid at anrette løsningen sådan, at den tilgodeser samtidens ønsker og behov, samtidig med at bygningsværkets oprindelige idé forbliver intakt. Denne tilgang åbner mulighed for nytænkning i forbindelse med fremtidssikring af de historiske bygningsværker uden at der bliver gået på kompromis med fredningsværdierne. At Jens Bertelsen er en arkitekt, som skiller sig ud af mængden, stod klart allerede tilbage i 2001, hvor han blev tildelt K.V. Engelhardts mindelegat netop på baggrund af den moderne og ukonventionelle tankegang i hans tilgang til arkitekturfaget. Hertil har han vundet F. Henriksen Medaljen og er blevet præmieret af Statens Kunstfond, i 1988 med fondens treårige arbejdslegat.

LÆS PRESSEMEDDELELSEN HER

 

Bertelsen & Scheving - Arkitekt maa Jens Bertelsen