Historien

Omgivet af en stor romantisk have ligger herregården Nivaagaard tæt på Øresund. Den mindre hovedbygning er opført af godsejeren Johannes Hage (1842-1923) i 1880-81, og er i tidens ånd iklædt nyrenæssances detaljer og former. Stuerne fyldte han med sin omfattende malerisamling, der tæller betydningsfulde flamske og nederlandske malerier fra 1600-tallet, foruden vigtige værker fra dansk guldalder.

Bertelsen & Scheving - Nivaagaard - Restaurering

Adgang

For at sikre offentligheden adgang til samlingen, lod Hage i 1903 arkitekten Johan Schrøder (1836-1914) opføre en mindre museumsbygning i parken, der siden er blevet udvidet – både hvad angår bygning og samling. Den oprindelige nyklassicistiske museumsbygning er i dag indlemmet i et større udstillingskompleks, som kgl. bygningsinspektør David Bretton-Meyer tegnede i årerne omkring 1990.

Modernisering

Vi arbejder for tiden på en modernisering af både den første og den nuværende museumsbygning fra årene omkring 1990, som vi også forestod en ombygning af i 2006-2009. Det aktuelle projekt omfatter tekniske installationer, ombygning af glaslofter og udskiftning af ovenlysvinduer – og så etableres der jordvarmeanlæg.

Bertelsen & Scheving, Nivaagaard Malerisamling - Restaurering
Bertelsen & Scheving - Nivaagaard malerisamling - Restaurering