Bertelsen & Scheving - Socialstyrelsen - transformation

Thriges gamle fabrikker i Odense har haft stor betydning for udviklingen af byen til en moderne storby. Helt op til 1970’erne arbejdede næsten halvdelen af Odenses befolkning inden for industri og håndværk. En stor del arbejdede i Thrige-firkanten, som man kalder det store fabriksområde, der ligger nord for banegårdsterrænet. Her ligger også den store industribygning fra 1898, som Socialstyrelsen rykkede ind i i 2016.

Transformation

Dermed indledtes en arkitektonisk transformation af den gamle industribygning til en moderne kontorbygning. Restaureringen og transformationen skulle både passe til de rå, men store og lyse lokaler og til en moderne arbejdsplads. En udfordring, som tegnestuens arkitekter kender fra deres omfattende transformation af Campus Empire, hvor en industribygning blev transformeret til en moderne campus for studerende. 

Bertelsen & Scheving - Socialstyrelsen - transformation

Langsigtet indretningsstrategi

I Thriges gamle industribygning valgte man, med afsæt i bygningens historie, at udvikle en langsigtet arkitektonisk indretningsstrategi, der omfatter kontorområder, loungeområder, reception og kantine. Grundelementet i den arkitektoniske strategi er at lave en fleksibel og moderne indretning, der er inspireret af de industrielle detaljer, der allerede findes i bygningen. Elementer som glasvægge med tynde metalsprosser, der ligner bygningens vinduer, genfindes i flytbare, transparente vægge. Det samme udtryk finder man i nye trapper med tynde, elegante sorte gelændere.

Vertikale lister og metalnet

Et væsentligt dekorativt element er vægge og gange, der får et særligt udtryk gennem en konsekvent brug af vertikale lister eller metalnet med et industrielt design, der både dekorerer en lyd-dæmpende plade – og giver rummet en særlig stemning med sin guldfarve. Udover indretning, har tegnestuen stået for farvestrategi, belysning, specialdesignede skærmvægge, udsmykning og dekorativ akustikregulering.

Bertelsen & Scheving - Socialstyrelsen - transformation
Bertelsen & Scheving - Socialstyrelsen - transformation
Bertelsen & Scheving - Socialstyrelsen - transformation

BYGHERRE/ Socialstyrelsen
REALISERING/ 2016 – 2020
AREAL/ 820 m2
ROLLE/ Selvstændig rådgiverydelse
ENTREPRISEFORM/ Totalentreprise