To interviews om terrorsikring

Hans Scheving har haft en lang række opgaver inden for sikring mod terror. Dermed har han opnået en unik ekspertise på området. Det frie og åbne byrum er udfordret af de seneste års terror. Men Hans ser bestemt ikke det åbne rum som en umulighed:

»I Danmark har vi en lang tradition for åbenhed og imødekommenhed i byggeriet, hvor vi hverken i boliger eller offentlige bygninger eller virksomheder med meterhøje palisader eller voldgrave tilkendegiver, at vi ikke vil i kontakt med omgivelserne,« siger Hans Scheving. »Hvis vi giver afkald på det og bare siger, nå ja, skide være med det, og rejser barrikaderne og sætter vagttårne op, så giver vi også afkald på noget meget væsentligt. Du kan kalde det kultur eller sindelag.«

Læs det fulde interview i Information her

 

Arkitekt Kasper Bendtsen har sammen med cand. arch. Rasmus Graakjær skrevet om terrorsikring i Weekendavisen. De skrev bl.a.:

Terrorsikring kræver specialviden, men bør behandles som enhver anden arkitektonisk problemstilling. Arkitekter tænker i helheder og sørger for at afveje og integrere de mange forskellige hensyn, der altid skal tages, når man bygger, for eksempel hvad angår brandforhold, kulturarv, tilgængelighed og miljø. Terrorsikringen skal være en ligeværdig del af denne proces. Det er nyt i Danmark og i det meste af den vestlige verden.

Læs hele interviewet her.