Undersøgelser og skitseforslag for Freja Ejendomme
Vridsløselille Statsfængsel blev bygget som et panoptikonfængsel, hvor alle fanger levede isoleret fra hinanden. Tegnestuens forslag til transformation omdanner fængslet til et bofællesskab med dyrkningshaver.
Fængslet er bygget i murværk med utrolig tykke mure og med en panoptikongang ud i hver fløj fra et centralrum. Boligernes fællesrum som køkkener, daglig- og spisestue bygges udenpå fængselsmurene og de tidligere celler indrettes til badeværelser, entré og mindre værelser. Panoptikongangen bliver den fælles adgangsvej til alle lejligheder i en fløj. Som en særlig funktionalitet er de tidligere celler over for hver lejlighed udlagt til gæsteværelser, værksteder og pulterrum, så alle fængslets rum er i brug til familiefunktioner.
Læs mere om Freja Ejendommes projekter her
Læs mere om vores andre boligprojekter her