Efter en prækvalifikation har Bertelsen & Scheving Arkitekter ApS vundet udbuddet om at stå i spidsen for det store arbejde med at rekonstruere et udsnit af vikingeborgen Trelleborg.

Sammen med Slagelse Kommune har Nationalmuseet udvalgt det team, der skal føre visionerne ud i livet og genskabe en rekonstruktion af et udsnit af vikingeborgen Trelleborg. Bertelsen & Scheving Arkitekter har dannet et team der består af hhv. arkæolog og bygningshistoriker Thomas Bertelsen, Skanding Ingeniører Aps, det rådgivende ingeniørfirma Gert Carstensen A/S og landskabsarkitekterne 1:1 Landskab.

Den 1000 år gamle vikingeborg er et af Nordens vigtigste fortidsminder, og Trelleborg betragtes i dag som en af grundpillerne i samlingen af det danske rige. Borgen er opført af Harald Blåtand omkring år 980, og er den bedst bevarede, bedst befæstede og mest spektakulære af Blåtands fem ringborge.

På Den Genskabte Borg vil de besøgende få unikke og sansemættede oplevelser og selv blive en del af historien. Når Den Genskabte Borg forventes at stå færdig 2022 kan man opleve et udsnit af den oprindelige Trelleborg, som bliver Danmarks første rekonstruerede vikingeborg af trelleborgtypen med tilhørende langhuse bygget ud fra den nyeste arkæologiske og historiske viden. Den Genskabte Borg bygges i 1:1.

Jens Bertelsen: “Vi er utrolig glade og stolte over at få muligheden for at være en del af tilblivelsen af Den Genskabte Borg, og går til opgaven med stor respekt og ydmyghed. Vores tegnestue har i mange år arbejdet indgående med restaurering af blandt andet landets slotte og kirker, og bevarelse og formidling af Danmarks kulturarv er en meget vigtig del af tegnestuens DNA. Derfor glæder vi os rigtig meget til at påbegynde dette unikke projekt.”

Anne-Christine Larsen, museumschef på Museet ved Trelleborg, siger: ”Med rekonstruktionen af Den Genskabte Borg får vi endelig mulighed for at give vores gæster en enestående helhedsoplevelse – en oplevelse, hvor vikingeborgens liv genskabes og levendegøres i unikke og autentiske rammer. Vi vil lade gæsterne opleve vikingetiden fuldt ud på egen krop og med alle sanser”.

De første etaper af Ny Trelleborg-projektet er støttet af Augustinus Fonden og Bank Trelleborg Fonden. Ny Trelleborg Oplevelses- & Videncenter søger fortsat fondsfinansiering på ca. 45 mio. kr. for at kunne realisere hele projektet.